Astrid van der Kolk

Hoe ben je met de vereniging in aanraking gekomen?
Ik ben via mijn vriend bij de vereniging gekomen en heb toen eerst de cursus outdoor toprope en daarna de outdoor voorklimmen gedaan. Ik klom al een tijdje in de hal maar wilde toch ook eens gaan rots klimmen en vond het wel verstandig om dan eerst een cursus te gaan doen. Zo ben ik later met open klimweekenden mee geweest. Ik ben in 2012 benaderd om les te gaan geven van de jeugd wat ik nu nog steeds met veel plezier doe.

Wat doe je binnen de vereniging?
Ik geef les aan de jeugd in Haarlem sinds 2012 en zit nu al een paar jaar in het Bestuur namens de jeugd afdeling.

Wat is jouw klimexpertise en welke sporten beoefen je nog meer?
Ik klim elke week in de klimhal. Ook klim ik in de zomermaanden in de rotsen en ga dan ook eens voorklimmen. Mijn klimniveau is de laatste tijd wat gestegen en probeer altijd te verbeteren. Ik heb wel geleerd met het rots klimmen dat je beter kan kijken hoe een route loopt en bekijkt of je deze aankan dan kijken in een topo op klimniveau. Daar komen dan verassende resultaten uit dan je dan routes klimt die boven je gemiddeld niveau zitten wat dan weer een goed gevoel geeft om moeilijkere routes te proberen.
Verder doe ik qua sporten verder nog aan duiken, fitness, wat wandelen en fietsen.

Welk klimgebied in Belgie is jouw favoriet?
Mijn leukste ervaring is toch Yvior. Daar heb je verschillende routes voor elk wat wils en heb je meerdere klimrotsen in het bosgebied. De hoge rots waar je aan de achterkant kan abseilen blijft leuk om te doen. Na het eerste stukje dan je nog de rots kan weg duwen hang je daarna een heel stuk vrij van de rots tot beneden aan toe. Daar kom je dan op een wandelpad uit en kan je om de rots heen weer terug lopen naar de voorkant. Ook vind ik Durnal een prettig gebied aangezien er een groot open veld voor licht met wat rotsblokken waar je de spullen neer kan leggen, relax op kan zitten om wat te eten en de kinderen kunnen er vrij spelen zonder in de weg te zitten bij de rots.

Waar moet je een keer geweest zijn?
Ik ben in veel verschillende gebieden geweest maar vind de Dolomieten toch wel heel mooi.
Ik heb ook in Slovenie geklommen wat toen wel bekend was als de triglav daar klom ik in drie dagen over jawel drie rotsgebiedjes. Op mijn lijstje van daar wil ik nog eens heen staat Nepal dat lijkt mij toch heel mooi om daar een tocht mee te maken. Ik heb al vele verhalen gehoord.

Wat mag er in jouw klim/rugzak niet ontbreken?
Mijn veldfles , wat eten en ook wat zakdoekjes of wc papier want ja je zal maar moeten.
Ook maak ik graag foto’s dus mijn camera gaat ook overal mee naar toe.