Bas Bijlsma

 

Bas Bijlsma

Wanneer en waarom ben je (klim)instructeur geworden of actief betrokken bij de regio?
Ik ben ongeveer een jaar actief voor de NKBV als instructeur. Mijn voornaamste reden is dat het een verlengstuk is van mijn baan als bedrijfsleider van Klimcentrum Alkmaar. Ik vind het belangrijk om voor mijn eigen ontwikkeling de feedback die ik krijg op mijn lesgeven te diversiveren. Verder werk ik heel graag met kinderen. Ik ben al 3 ½ jaar werkzaam als instructeur in Klimcentrum Alkmaar.

Wat is jouw expertise (instructie/begeleiden) en welke sporten beoefen je nog meer?
Ik heb ongeveer 3 ½ jaar ervaring in het lesgeven aan beginnende klimmers, ik ben intern opgeleid binnen de klimhal om indoor toprope te geven. Mijn andere sport die ik graag doe is mountainbiken, en dan het liefst in de Belgische Ardennen. Maar bij mij in de regio liggen ook mooie parcours.

Wat doe je voor/binnen de vereniging?
Ik ben sinds een paar weken de locatiecoördinator voor de Alkmaarse jeugdafdeling van de NKBV regio Noord Holland.

Hoe ben je met de vereniging in aanraking gekomen?
Ik ken de vereniging via mijn werk, ik heb goed contact met veel van de vrijwilligers omdat ze komen klimmen bij mij in de hal, en ik ben al jaren degene die de klimhal vertegenwoordigt op de jeugdzondagen. Op een gegeven moment ben ik er een beetje ingerold.

Waar 'moet' je een keer geweest zijn en waarom?
Mijn tip is een mooie camping in de Belgische Ardennen tussen Barvaux en Bomal aan de rivier de Ourthe. Ligt lekker centraal, er liggen heel veel mooie mountainbikeroutes in de buurt en het ligt binnen een half uur rijden van zowel Hotton als Comblain-au-Pont.

Wat mag er in jouw klim/wandelrugzak niet ontbreken?
Mijn zakmes.