Frank Brand

Sportklimbegeleider Indoor Toprope (SKB-IT)
 

Hoe ben je met de vereniging in aanraking gekomen?

Ik ben op mijn 30ste begonnen met klimmen tijdens een ontmoeting met fanatieke klimmers in het K2 basecamp waar ik doorheen wandelde in Pakistan. Direct na terugkomst ben ik de eerste C1 begonnen via de NKBV. En daarna nooit meer gestopt....

Wat doe je binnen de vereniging en daar buiten?

Ik ben niet heel actief geweest binnen de vereniging. Ik leg wel veel contacten voor klimprojecten via de vereniging. Verder ben ik de eigenaar van het Klimcentrum in Alkmaar. Op 2 januari 2015 heb ik met mijn maatje Wim Kingma, Klimcentrum Alkmaar weer geopend. Er is veel vraag naar training en cursussen en bovendien is het leuk om andere mensen iets van je ervaring mee te kunnen geven.

Wat is jouw 'klim'expertise en welke sporten beoefen je nog meer?

Ik ben breed geïnteresseerd in de klimsport en heb van alles gedaan: boulderen, Bigwalls, 8000érs, diverse expedities in de Himalaya, Zuid Amerika en Alaska en heb mijn vrouw ontmoet op de Matterhorn...

Welk klimgebied in België is jouw favoriet?

Freyr blijft voor mij het leukste gebied op korte afstand van Nederland. Ik zou niet kunnen kiezen voor een bepaalde route.

Waar 'moet' je een keer geweest zijn?

Uiteraard de Matterhorn :-), maar ook de Alpamayo is van wereldklasse! Op mijn verlanglijstje staat nog de Ama Dablam en heb één van mijn zoons de Halfdome beloofd tijdens een trip naar Yosemite. Gelukkig is hij nog niet oud genoeg!