Nicky Heijda

Wanneer en waarom ben je (klim)instructeur geworden of actief betrokken bij de regio?

Ik ben sinds de zomer van 2017 actief betrokken bij de regio als bestuurslid Communicatie. Het leek me leuk om me in te zetten voor de vereniging, dus toen heb ik het bestuur een e-mail gestuurd met de vraag of ik kon helpen. Het bleek dat er een aantal posities vrij waren gekomen, dus toen ben ik meteen ingestapt als (interim) bestuurslid.

Wat is jouw expertise (instructie/begeleiden) en welke sporten beoefen je nog meer?

Ik ben veel in de bergen te vinden. In de winter als fanatiek skiër en ex-skilerares. De rest van het jaar ben ik er vooral om toppen te beklimmen. Natuurlijk gaat het iedere keer een stuk hoger en extremer, inmiddels ontkom je dan niet meer aan de klimsport. Klimmen vind ik dan ook erg leuk, maar het is voor mij dus vooral ter ondersteuning van het bereiken van een top. Ik vind het heerlijk om buiten te sporten en in de natuur te zijn.  

Wat doe je voor/binnen de vereniging?

Ik zit in het bestuur en verzorg de communicatie van de regio.

Hoe ben je met de vereniging in aanraking gekomen?

Vanuit alle hoeken: via mijn reisverzekering, via een klimcursus, via vrienden. Er was voor mijn geen ontsnappen aan de NKBV. Gelukkig vind ik het een leuke club!

Waar 'moet' je een keer geweest zijn en waarom?

Er zijn heel veel mooie gebieden, maar er zijn er nog maar weinig waar je compleet alleen bent. Afgelopen zomer heb ik toevallig een top in Slovenië beklommen, waarbij we vanaf vertrek uit de hut tot aankomst bij de volgende geen enkele andere persoon hebben gezien. Alleen een paar steenbokken, dat was erg bijzonder! Zeker nadat we de dag ervoor file hadden gelopen om op de Triglav te komen…

Wat mag er in jouw klim/wandelrugzak niet ontbreken?

Een camera om al het moois vast te leggen! Ik vind het heerlijk om foto’s terug te kijken en mijn avonturen opnieuw te beleven.