Jeugdklimmen Indoor & Outdoor

Ook voor de jeugd die van klimmen en klauteren houdt organiseert de regio Noord-Holland van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) activiteiten en cursussen. Elke maand klimmen in een klimhal op drie locaties Haarlem, Castricum en Alkmaar of deelnemen aan één van de weekenden in België. Plezier en veiligheid staan voorop. Gediplomeerde NKBV-instructeurs staan daar garant voor.

 

Indoorklimmen

Elke maand is het mogelijk om te leren klimmen. Spelenderwijs leren kinderen vanaf 7 jaar de fijne kneepjes. Niet alleen leren klimmen, maar vooral ook veilig leren zekeren komt aan bod. Zodat klimbuddies volledig op elkaar kunnen rekenen. We zorgen voor de nodige uitdaging door verschillende spelletjes en kleine wedstrijdjes. En bij het goed volbrengen van de cursus ontvangen zij een officieel klimvaardigheidsbewijs.

Gratis kennismaken
Eerst een keer uitproberen? Doe dan een zaterdag gratis mee. Opgeven per e-mail of telefonisch is nodig, zodat we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende instructeurs aanwezig zijn. 

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de entree van de hal en verschillen daardoor per locatie en liggen tussen de € 5 en € 9 per keer. Dit is inclusief de toegang tot de klimhal en het gebruik van materiaal, maar exclusief lidmaatschap NKBV.

Wanneer
Bekijk in onze agenda wanneer je in Haarlem, Alkmaar en Castricum kunt klimmen.

 

Outdoorklimmen

Voor kinderen ouder dan 12 jaar die op zoek zijn naar nog meer avontuur naast het klimmen in de hal, organiseren wij cursussen om in echte rots te klimmen. Een heel weekend lang leer je in België alles over outdoorklimmen. Buiten klimmen is een hele andere ervaring dan klimmen in de hal. Tijdens het weekend leer je voorklimmen en abseilen, maar ook kaartlezen, overnachten in slechte weersomstandigheden en hoe je in de bergen aan een touw over een gletsjer loopt. Wij organiseren deze weekenden een aantal keer per jaar. Voor het weekend verwachten we dat jij zelf voor een tentje en eten zorgt. De NKBV regelt het vervoer.

Kosten
De kosten zijn € 30 per weekend. Dit is inclusief overnachting en vervoer, maar exclusief lidmaatschap NKBV.

 

Overzicht data

Alle activiteiten staan in de agenda op deze website. Je kunt binnen de agenda filteren op de activiteiten van jouw keuze. Ga naar het overzicht jeugdactiviteiten in de agenda >>

 

Lidmaatschap NKBV

Een jeugdlidmaatschap van de NKBV is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan onze activiteiten. Dit lidmaatschap is af te sluiten op nkbv.nl/lidmaatschap. De kosten zijn € 16,50 per jaar (d.d. september 2014).