Jeugdklimmen Alkmaar 2019

Jeugdklimmen Alkmaar 2019

Vindt plaats op

Er wordt weer geklommen door de jeugd in Alkmaar bij Het Klimcentrum. Spelenderwijs leren kinderen vanaf 7 jaar* de fijne kneepjes. Niet alleen leren klimmen, maar vooral ook veilig leren zekeren komt aan bod. Zodat je als klimbuddies volledig op elkaar kunt rekenen. Ook wordt er geoefend met technieken als abseilen, voorklimmen en stand maken. Dit is een goede voorbereiding voor de outdoorweekenden die we organiseren in België. We zorgen voor de nodige uitdaging door verschillende spelletjes en kleine wedstrijdjes. En bij het goed volbrengen van de cursus ontvang je een officieel klimvaardigheidsbewijs.

Klimcentrum Alkmaar is maximaal 16 meter hoog en heeft 75 routes van alle niveaus. Hierdoor is de hal leuk voor zowel beginnende als de gevorderde (jeugd)klimmers.

In het kort

Tijdstip
Aanvang 11.00 uur
Graag om 10.50 uur aanwezig i.v.m financiën en gordels aantrekken.
Om 11 uur starten we met de warming-up

Locatie
Klimcentrum Alkmaar, Kees Boekestraat 2

Kosten
€ 8 per keer inclusief gebruik materiaal

Certificaat
Mogelijkheid tot behalen klimvaardigheidsbewijs: Indoor Toprope en Indoor Voorklimmen

Leeftijd*
We hanteren de leeftijd vanaf 7 jaar in verband met veiligheid en het goed kunnen passen van klimgordels. In overleg kan gekeken worden of kinderen van een jongere leeftijd al kunnen meedoen. Neem hierover contact met ons op.

Gratis kennismaken

Eerst een keer uitproberen? Doe dan een zondag gratis mee. Opgeven per mail of telefonisch is nodig, zodat we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende instructeurs aanwezig zijn. Wij hopen je gauw eens bij de klimmuur te zien! 

Overzicht zondagen 2019

20 januari, 10 februari, 10 maart, 14 april, 12 mei, 30 juni*, 8 september, 20 oktober, 10 november en 8 december.

*Zomerafsluiting - Net voor de start van de zomervakanties gaan we een een dag klimmen bij Monte Cervino.

 

Aanmelden & informatie

Je kunt je gemakkelijk aanmelden via ons aanmeldformulier. Klik op de groene button. En heb je vragen onze contactpersonen voor het jeugdklimmen in Alkmaar zijn:

Karin Holtman, tel: 06 2526 8593, jeugdalkmaar@nkbvnoordholland.nl
Dick van Schagen, tel: 072 561 73 26, jeugdalkmaar@nkbvnoordholland.nl