Alpiene weekje Otler regio Rijnland

Alpiene weekje Otler regio Rijnland

Het begon al vroeg in het jaar met het plannen van de 2016 vakantie.
Wij besloten om eens voor de eerste keer mee te gaan met een van de basiskamp gezinsreizen van de NKBV.

Aangezien wij de weken van de zomervakantie al wisten en de weken dat wij op vakantie konden gaan, bleef als optie over het alpiene weekje in de Otler. Na de camping Kiefernhain te hebben opgezocht op internet begon het enthousiasme te groeien. Ruime plekken, goed sanitair, mooie omgeving en natuurlijk voor Sara belangrijk het zwembad.

Wij hadden ons gelijk opgegeven op de NKBV site en bekeken de mogelijkheden voor klimmen, wandelen en bezienswaardigheden en toen was onze voorpret begonnen en hadden er al veel zin in.

De weken vlogen voorbij en toen was het bijna zover na al heel wat mail verkeer van Ferdinand gekregen te hebben die het voor regio Noord-Holland organiseerde. Het werd immers samen met regio Rijnland georganiseerd. Helaas waren er niet genoeg deelnemers voor Noord-Holland en hadden er een aantal op het laatste moment afgezegd. Gelukkig is de groep van Regio Rijnland altijd groot genoeg, dus de alpiene week gaat altijd door. Wat een samen werking.

Uiteindelijk naast ons waren er nog 2 personen van regio Noord-Holland mee die zich ook bij Rijnland hadden aangesloten. En het mail verkeer ging verder via Rijnland. Dat was goed geregeld.

Na 2 dagen reizen kwamen wij zaterdag 16-7-2016 aan het eind van de ochtend aan op onze vakantie bestemming langs het stiefeljoch pad op de camping Kiefernhain in Italie.

Na het inchecken kregen wij een plattegrond waar de plekken van de NKBV waren. Daar aangekomen werden wij verwelkomt door Werrie die kort daarna wegging op weg naar de touwploeg wandeling waar al een aantal mensen op de berg waren en zouden de hele week boven blijven. Een aantal hadden hun tent al opgezet op het basiskamp.

In de middag kwam er nog een gezin dat was Sid die de week mede organiseerde en zorgde voor de basistent en klim materiaal voor te gebruiken mocht je die nodig hebben.

Ook waren er nog een aantal van de groep die “s middags terug kwamen van een wandeling en zich gelijk voorstelde. Erik zou de hele week mee gaan met de touwploeg maar keerde terug omdat zijn schoenen het begaven. Toen maar gelijk nieuwe gekocht die hij even showde. Hij melde dan maar een dagje zou blijven op het basiskamp en maandag weer de berg op te gaan.

De basistent werd ’s avonds opgezet als plek voor iedereen als gebruik van materiaal, extra ruimte of om in te zitten voor als het regent. Ook hing er een logboek waar je in kon schrijven als je met de groep weg gaat per dag zodat men weet waar iedereen is voor noodgeval. Verder de avond hebben we met de groep nog wat gekletst en besproken wat de volgende dag te doen. Een aantal van de groep wilde wel met ons mee sportklimmen en Aad wist wel een gebied in de buurt genaamd Juval en een kaart werd er bij gepakt om te zien hoe we daar moesten komen.

De volgende dag Zondag 17-7-2016 gingen wij vroeg op weg met de groep. Andere gingen wandelen.

Eerst nog langs bij de plaatselijke VVV en een boekhandel geweest om te kijken of we een topo konden bemachtigen, helaas zonder succes.

Toen maar onderweg gegaan zonder topo, maar met de wegen kaart op weg naar Juval.

Wat een gezellige groep . Nog zonder topo het gebied gevonden achter een kasteel, wijngaard Juval.

Via een smal weggetje tussen te bomen te wandelen en over een balk te lopen boven een beek met glettersteig en wat klimmen op een ijzeren trap kwamen we aan bij de klimwand wat lag naast een wijngaard. De gradaties bleek daar aan de muur te hangen. Wat leuke routes geklommen wat leek op een gradatie van 5a/b te zijn bleek een 6a/b te zijn en tja is niet zo gek dat niet iedereen er door heen kwam en de top bereikte. Maar er waren voor de dames ook routes van gradatie ¾ die goed te doen waren en toch een top konden bereiken. Een tweede deel van de klimwand lag aan de andere kant van de rots en kon je komen via een klettersteig of iets om lopen en een stromend beekje oversteken. Het was lekker warm dus dan maar met Sara op je rug door de beek naar de wand toe gelopen. Lekker fris natte voeten en sandalen maar ach die waren zo weer droog. Een route was wel heel apart, na de eerste stap omhoog en de schik van de zekeraar bleek er een grote pad in de wand te zitten die naar voren kwam omdat het dacht bedreigt te worden. Deze route hebben we verder maar zo gelaten voor wat het is en de rust van de pad.

Terug naar de camping was nog niet zo eenvoudig. Na een verkeerde afslag toch als eerste terug op de camping van de groep die mee was. Er bleek meerdere wegen te zijn om weer terug bij de camping te komen. Op de camping weer lekker gekookt en gegeten + gedronken.

Maandag 18-7-2016

Rustig aan gedaan en uitgeslapen en ’s middags het centrum van Merano bezocht en daar een klimtopo van de omgeving (gebied) gekocht. Bij terugkomst op de camping nog snel een duik in het zwembad genomen om lekker af te koelen. ’s Avonds pasta klaargemaakt en topo bekeken waar we de volgende dag zouden gaan klimmen. En ook nagekeken wat we in Juval hadden geklommen dat bleek hogere gradaties te zijn dan vermeld stond aan de wand. Toch knap dat ik door die route ben gekomen. Soms al je niet weet wat het is klim je beter.

Dinsdag 19-7-2016

Na rustig op te zijn gestaan met zijn drieën naar klimgebied Burgstollknot bij Parcinec gegaan. Dit is een klein gebiedje met bankjes en een picknick tafel aan het begin bij de wand. Om er te komen moesten we van de parkeerplaats eerst een weggetje omhoog lopen en langs een vergane stoeltjeslift en een pad omhoog langs een stuk muur kwamen we aan bij de klimwand. Een sprinkhaan gevonden en er sprong ook nog een klein slangetje weg tussen de struiken.

Eindelijk weer eens voor geklommen en ook onze dochter Sara heeft geklommen.

Terug op de camping lekker boekje gelezen en Sara heeft met Cockie (een vrouw van de groep) een duik in het zwembad genomen. Na wat drinken ging Peter ook nog even zwemmen voor af te koelen na weer een heerlijke warme dag.

“s middags kwamen er ook een aantal terug van een wandeling en is er een van de touwploeg die een week boven op de berg zou blijven ook terug gekeerd ivm een verstuikte enkel. Tja ongelukjes kunnen ook gebeuren en voor hem was het wandelen over en werd het strompelen op zijn wandel stokken over de camping en dan maar wat lezen en aan de rand van het zwembad met een been in het water voor wat verkoeling te brengen.

Woensdag 20-7-2016

Vandaag een rustdag lekker uitgeslapen en voor de tent gezeten. Sara heeft lekker gespeeld met haar speelgoed en “s middags boodschappen gedaan wat een aangename afkoeling is op zo een warme dag. Wat kan boodschappen doen per dag leuk zijn. Daarna om 14.30 zaten we al in het zwembad, wat was het warm dus relax en Sara was het zwembad water niet uit te slaan. Aangezien er meerdere baden zijn gingen we van het grote diepe bad naar het kleinere bad met de buizen glijbaan en zo weer langs het pierenbad met de kikkerglijbaan en een pierenbad met kleine buis glijbaan over het brede grasweide en weer terug naar het grote diepe bad enzovoort heen en weer. Ook even rust en heerlijk op de grasweide gelegen in het zonnetje.

Bij de receptie een wandelkaart gekocht voor de volgende dag besteding en daarna eerst even omkleden en wat drinken bij de tent en toen weer terug naar het zwembad waar de grillavond was en heerlijk hier met de groep gezellig gegeten.

Donderdag 21-7-2016

Vroeg opgestaan en 9.00 uur weg van de camping naar Solden gereden. Daar aangekomen met de grote gondel naar boven gegaan naar de berg.

Boven aangekomen naar de Madrithutte gewandeld omhoog met slinger paadjes, bruggetjes en over een stukje sneeuw. Boven in de hut heerlijk een apfelstrudel met vanille saus gegeten en Sara had een sachertorte. Op de terugweg rende Sara van sneeuwveld naar sneeuwveld en zagen ook een groep schapen met een band om de nek en een bel er aan. Na die van dicht bij te hebben gekeken ’s middags weer de gondel terug naar beneden genomen. Wat een mooie wandeling met mooi uitzicht over het dorp en besneeuwde bergen. In het dorp Solden nog even een lokale museum bezocht over de historie van het plaatsje van voornamelijk de 1e wereld oorlog. Op de terugweg nog bij een kunstenaar gestopt die een soort openlucht museum heeft van geschilderde stenen en ijzeren voorwerpen soort figuren van gemaakt. ’s Avonds het plan gemaakt om de volgende dag te gaan klimmen in Marchegghof.

Vrijdag 22-7-2016

Weer vroeg opgestaan want het was meer dan een uur rijden om bij het klimgebied in Marchegghof te komen. We gingen daar met een deel van de groep heen (Cockie, Edwin, Jan, Meeuwke, Aad) en anderen gingen wandelen. Mark die zijn enkel had gekneusd kon mee rijden met 2 van de groep die al naar huis gingen en zijn auto werd voor geregeld dat die zaterdag terug werd gereden, ook dat wordt in een groep goed opgelost. Het was een mooie route er heen te rijden en veel gezien onderweg, veel kabelbanen ook een voor melkbussen naar hoog gelegen dorp te brengen. Eerst koffie gedronken en een stuk huisgemaakte taart genuttigd in het hotel/restaurant. Voor naar het klimgebied te gaan langs de moestuin gelopen en boerderij weggetje zo omhoog naar de klimtuin. Om bij de klimwand te komen, moesten we lopen langs de koeien en een paard die al wat mensen gewend zijn en zelfs dichtbij kwamen. (Sara heeft ze geprobeerd te aaien). Even een hek door zodat de koeien er niet bij de klimwand kunnen komen echt een klimtuin met houten huisje er naast als wc. Grappige route namen als zikzak, prosecco, nemomanu. Helaas ging het ’s middags rond 16.00 uur regenen en het regende heel hard om nog door te klimmen en onder de rots geschuild. Peter heeft nog een route in de regen voorgeklommen. Daarna terug gekomen in het restaurant, lekker opdrogen en kaisersmarren gegeten. Ook dit weer huisgemaakt. Eind van de middag weer terug op de camping even gauw gedoucht en omgekleden om daarna met de hele groep inclusief van de groep die was teruggekeerd van de berg op de camping na een week wandelen van hut naar hut lekker gegeten in het italiaans pizzaria de Stern. De organisatoren van het basiskamp Sid en wandelgroep Werrie in het zonnetje gezet met een aardigheidje van de groep als bedankje en afsluiting van een prachtige week in Prad en dat werd nog al laat ook voor Sara.

Zaterdag 23-7-2016

Na het ontbijt alles ingepakt voor de reis naar onze volgende camping in Duitsland voor onze 2e week vakantie. Afscheid genomen van ieder van de groep die zo langzaam aan elk van hen vertrokken naar huis.

Het mooie van deze week was dat iedereen kon doen wat ze zelf wilden, of dat nu individueel of met de groep was.

Tussendoor aantal mensen wat korte routes gewandeld, touwploeg, klettersteig route van 2 dagen deden john en merlijn – edwin,aad en jeroen,annelies en jan en meeuwke gingen per dag weg. Ook sid en familie en cockie gingen per dag op weg. Zo deed iedereen wat ze wilden gaan doen.

Voor ons was dit een geslaagde vakantie week en voor herhaling vatbaar.