Het verhaal achter de winnende foto

Het verhaal achter de winnende foto

Door Mirjam Karres: 

De top van de Piz Palù 3905m, een serieuze beklimming die meestal vanuit de Diavolezza hütte gemaakt wordt.

 

 'Schnell, schnell, weiter, weiter....!' klonk het vastberaden achter ons. Onze gids van de C2 cursus, nog geen 160 m groot, zijn priemende haviksogen als een radar op de reusachtige wanden gericht duldde geen tegenspraak en vooral geen getut of getreuzel van zijn cursisten.

We waren op weg naar de top van de Piz Palù 3905m, een serieuze beklimming die meestal vanuit de Diavolezza hütte gemaakt wordt. Onze gids wilde ons niet alleen de technieken bijbrengen die horen bij een C2, maar ons ook bewust maken van de macht die deze bergen hebben en de gevaren die klimmen in alpien terrein met zich brengt. Daarom besloot hij: we vertrekken vanuit de Bovalhütte. Zeker 4 uren langer!

 Hoe meer uithoudingsvermogen we konden trainen des te beter. Als we zelfstandig onderweg zouden gaan dan heb je die ervaring nodig. We aten ons ontbijt om 01.00h en vertrokken om 02.00h. Koplamp, stijgijzers en gaan. We mochten geen brood meenemen voor de lunch, 'Kein Zeit, nur Schokoladenriegel oder Nüssen...!' 5 uren ononderbroken liepen we omhoog. De zon kwam langzaam op en rond 06.00h stonden we op de kam. Nog 2 uren en dan zouden we op de top staan!

De foto is gemaakt op de top. Wat een adembenemend moment! Het uitzicht was om stil van te worden. Zelfs onze gids die dit uitzicht 30 x per seizoen ziet, zat met peuk in de mond schijnbaar rustig te genieten. Het was een tocht om nooit te vergeten, blij met deze foto die mijn vriend maakte toen we net weer op de terugweg waren.