Activiteiten overzicht

Jeugdklimmen

Klimmen is voor iedereen. Maar het begint natuurlijk bij de jeugd. Jong geleerd is oud gedaan. Elke maand organiseren we jeugdklimmen in Castricum.

Ook voor de jeugd die van klimmen en klauteren houdt organiseert de regio Noord-Holland van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) activiteiten en cursussen. Elke maand kunnen jongeren vanaf 7 tot en met 18 jaar klimmen in een klimhal in Castricum en in Haarlem of deelnemen aan één van de Regioweekenden in België. Plezier en veiligheid staan voorop. Gediplomeerde NKBV-instructeurs staan daar garant voor.

 

Jeugdklimactiviteitenoverzicht

Indoorklimmen Jeugd

De NKBV Regio Noord-Holland organiseert indoor jeugdklimmen in Alkmaar, Castricum en Haarlem.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Elke maand is het mogelijk om te leren klimmen. Spelenderwijs leren kinderen vanaf 7 jaar de fijne kneepjes. Niet alleen leren klimmen, maar vooral ook veilig leren zekeren komt aan bod. Zodat klimbuddies volledig op elkaar kunnen rekenen. We zorgen voor de nodige uitdaging door verschillende spelletjes en kleine wedstrijdjes. En bij het goed volbrengen van de cursus ontvangen zij een officieel klimvaardigheidsbewijs.

Gratis kennismaken
Eerst een keer uitproberen? Doe dan een zondag gratis mee. Opgeven per e-mail of telefonisch is nodig, zodat we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende instructeurs aanwezig zijn.

Wanneer
Bekijk in onze agenda wanneer je in Haarlem, Castricum en Alkmaar kunt klimmen.

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de entree van de hal en verschillen daardoor per locatie en liggen tussen de € 5 en € 10 per keer. Dit is inclusief de toegang tot de klimhal en het gebruik van materiaal, maar exclusief lidmaatschap NKBV.

 

Lidmaatschap NKBV
Een jeugdlidmaatschap van de NKBV is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan onze activiteiten. Dit lidmaatschap is af te sluiten op de hoofdsite van de NKBV. De kosten zijn normaal € 18,00 per jaar (d.d. januari 2022 is er een actie: €5,- per jaar!).

Outdoorklimmen Jeugd

De NKBV Regio Noord-Holland organiseert outdoor klimweekends in de Ardennen.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Voor kinderen ouder dan 12 jaar die op zoek zijn naar nog meer avontuur naast het klimmen in de hal, organiseren wij cursussen om in echte rots te klimmen. Een heel weekend lang leer je in België alles over outdoorklimmen. Buiten klimmen is een hele andere ervaring dan klimmen in de hal. Tijdens het weekend leer je voorklimmen en abseilen, maar ook kaartlezen, overnachten in slechte weersomstandigheden en hoe je in de bergen aan een touw over een gletsjer loopt. Wij organiseren deze weekenden een aantal keer per jaar. Voor het weekend verwachten we dat jij zelf voor een tentje en eten zorgt. De NKBV Regio regelt het vervoer.

Kosten

De kosten zijn € 30 per weekend. Dit is inclusief overnachting en vervoer, maar exclusief lidmaatschap NKBV.

 

Lidmaatschap NKBV
Een jeugdlidmaatschap van de NKBV is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan onze activiteiten. Dit lidmaatschap is af te sluiten op de hoofdsite van de NKBV. De kosten zijn normaal € 18,00 per jaar (d.d. januari 2022 is er een actie: €5,- per jaar!).