Activiteiten overzicht

Wandelen

Bereid je goed voor op je bergwandelvakantie en wandel mee met de regio. Elf keer gaan we wandelen en één keer fietsen; altijd op de 2de zondag van de maand.

 

Als vereniging delen we één passie met elkaar: buiten zijn in de natuur. En dat hoeft niet altijd in bergen te zijn. We trekken er regelmatig op uit in Noord-Holland en ver daar buiten. Elke 2e zondag van de maand gaan we Nederland te voet verkennen. De dagtochten zijn zo’n 20 km. Mooie natuur en goed gezelschap gegarandeerd. Weer of geen weer, de wandelingen gaan altijd door! Alleen Corona gooit soms roet in het eten dus raadpleeg altijd vlak van tevoren de agenda van deze website.

Startpunt: Het vertrek- en eindpunt is meestal een trein of busstation. De starttijd varieert afhankelijk van de aankomsttijden van trein of bus maar ligt altijd rond tien uur. Check echter altijd zelf nog de actuele vertrektijden via www.9292ov.nl of 0900-9292.

Afstand: Rond de 20 kilometer. Vaak is er een kortere variant mogelijk.

Duur: De wandelingen duren tot ongeveer 16.30 uur.

Lunch: Wanneer dat mogelijk is bezoeken we onderweg een gelegenheid om iets te drinken. Maar neem liefst altijd zelf een lunch­pakket en drinken (water, koffie, thee...) voor onderweg mee.

Kosten: Deelname aan de wandelingen is gratis. Toegang duinen, lunch en dergelijke is voor eigen rekening.

Aanmelden en meer informatie: Aanmelden is niet nodig want de wandelingen gaan altijd door! Wil je meer informatie? Mail de wandelcommissie via wandel-mail. Er zijn drie leden:

John Haver

Michel Kerkhoff

Paul Peeters

Daarnaast helpen diverse actieve leden mee door regelmatig een wandeling te begeleiden.

Wandelen

Dagwandelingen

De wandelcommissie organiseert jaarlijks elke tweede zondag van de maand een dagwandeling, behalve in juni, want dan wordt er gefietst.

 

Zoek deze activiteit op in de agenda
De dagwandelingen zijn meestal rond de 20 km. We proberen altijd te starten vanaf een treinstation of bushalte en aansluitend op de aankomst van trein of bus. Daardoor varieert de starttijd, maar is deze altijd ergens in de buurt van 10 uur. De wandelingen worden geleid door ervaren voorlopers.

Meerdaagse wandelingen

De wandelcommissie organiseerde tot 2020 jaarlijks twee wandelweekends. Wie pakt die draad weer op?

Helaas is hier in 2020 een einde aan gekomen doordat de huidige wandelgroep te oud werd om deze altijd heel gezellige weekends te blijven organiseren. We zouden het zeer op prijs stellen als wat jongere leden deze draad weer op willen pakken. Laat het weten aan de wandelcomissie (email wacie). Voor inspiratie, zie de diverse verslagen onder Nieuws.