Activiteiten overzicht

Klimcursussen

 

 

Cursussen

Klimcursussen

De regio Noord-Holland van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) verzorgt cursussen voor klimmers op alle niveaus. Door de combinatie van theorie, oefenzaterdagen in Nederland en weekenden in België leer je snel, veilig en op een leuke manier alle aspecten van outdoorklimmen. Gediplomeerde en enthousiaste NKBV-instructeurs staan daar garant voor.

Onze cursusaanbod op een rij

  • Introductie Outdoorklimmen | Als buitenklimmen je interesseert, dan is deze beginnerscursus een goed startpunt om te ervaren hoe leuk het is. Je klimt nog niet zelf voor, maar bouwt wel je eigen standplaats en abseil. Je klimniveau is minder belangrijk, (een beetje) ervaring met klimmen (in de hal) zorgt wel dat je meer uit de cursus haalt.
  • Outdoor Naklimmen | De basistechnieken van outdoorklimmen zijn bekend en er is nog veel meer te leren. In deze cursus bouw je de basiskennis verder uit met o.a. het klimmen van multipiches. Na deze cursus ben je een outdoor naklimmer.
  • Outdoor Voorklimmen | Je hebt al ervaring met het outdoor naklimmen. De volgende stap is veilig en zelfstandig kunnen voorklimmen. Daarvoor is het nodig om te leren hoe je voorklimvallen maakt, hoe je setjes moet inklippen en routes kunt lezen.
  • Reddingstechnieken | Wil je ook leren te handelen wanneer niet alles verloopt zoals als gepland? En dus ook kunnen optreden in situaties van nood? Dan is deze cursus iets voor jou. Inzicht en improvisatievermogen zijn sleutelwoorden. Vaardigheid in combinatie met creativiteit kan allesbepalend zijn.
  • Adventure Klimmen | Er zijn genoeg klimgebieden met routes die niet of niet goed behaakt zijn. Een 'nut' en een 'friend' kunnen in die routes dan je beste vriend zijn. Een hele andere manier van klimmen met volop nieuwe uitdagingen. Deze manier van klimmen wordt ook wel artificieel klimmen genoemd.
    Startdatum eerstvolgende cursus:

 

Cursus en instructie op maat

En heb je net wat andere wensen dan ons cursusaanbod. Neem dan contact met ons op. Binnen onze vereniging zijn we erg flexibel en kunnen ook gehoor geven aan verzoeken en wensen buiten ons standaard programma om. Je kunt hierbij denken aan:

~ Je hebt al veel ervaring met indoorklimmen en wilt graag het klimvaardigheidsbewijs indoor toprope halen. We kunnen hiervoor een dag inplannen om het examen af te nemen. Op voorhand sturen wij de verwachtingen en de te toetsen vaardigheden naar je toe.

~ Je wilt graag je kennis en ervaring opfrissen tijdens een klimweekend in België, maar voelt je nog niet zeker genoeg om zelfstandig te klimmen. We kunnen dan een instructeur meenemen waarmee je kunt klimmen en die je aanwijzingen geeft.

~ Je wilt graag alleen deelnemen aan een van onze examens om een klimvaardigheidsbewijs te halen.

 

Aanmelden & meer informatie

In de agenda staat een overzicht van de cursussen.
Voor meer informatie over de cursussen en opleidingen: email